Το Σχολείο μας στο 22ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ASPnet-UNESCO

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
Το Σχολείο μας στο 22ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου ASPnet-UNESCO

Την Πέμπτη, 29/2 και την Παρασκευή, 1/3 δέκα (10) μαθητές και μαθήτριες της Β' και Γ' Λυκείου από την Ομάδα Unesco του Σχολείου μας, συμμετείχαν στο 22ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO με κεντρικό θέμα: Οικοδομώντας την Ειρήνη: Σε  προσωπικό επίπεδο, στο σχολικό χώρο, στην κοινωνία.
Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και  την  Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και φιλοξενήθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά "Jeanne d' Arc".

Οι μαθητές/-τριές μας, με την καθοδήγηση και προετοιμασία του υπεύθυνου καθηγητή τους κ. Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνου, είχαν την ευκαιρία  κατά την πρώτη ημέρα του Συμποσίου να παρουσιάσουν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο "Όνειρα στις στάχτες" αφιερωμένο στα παιδιά του πολέμου της Γάζας και στη συνέχεια να συζητήσουν σε επιτροπές μαζί με μαθητές/-τριες από είκοσι (20)  συνολικά σχολεία της Αττικής.

Τη δεύτερη ημέρα, σε μία δημοκρατική διαδικασία ανταλλαγής ιδεών, ανακοινώθηκαν και ψηφίστηκαν με τα πορίσματα των επιτροπών σχετικά με το κεντρικό θέμα του Συμποσίου.