1) Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Γυμνάσιο της Λεοντείου;

Οι εγγραφές για το Γυμνάσιο πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εφόσον φυσικά υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

2) Είναι απαραίτητη η γνώση Γαλλικών για να εγγραφεί κάποιος στο Γυμνάσιο;

Θεωρούμε επιπλέον προσόν για την εγγραφή στο Γυμνάσιο τη γνώση Γαλλικών, ωστόσο δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

3) Πώς μπορώ να αισθάνομαι σίγουρος/η για την ασφάλεια του παιδιού μου;

  • Το Σχολείο μας καινοτομεί ξανά, με βασικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.  Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, έλαβε την πιστοποίηση «Keeping Children Safe» (ΚSC). Αυτό σημαίνει ότι θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα και εγγυάται την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και βίας μέσω συγκεκριμένων και καταγεγραμμένων διαδικασιών και πρωτοκόλλων λειτουργίας, εφαρμόζοντας τα πρότυπα που θέτει ο καταξιωμένος διεθνής οργανισμός «Keeping Children Safe» (KCS).

Μάλιστα, η παραπάνω πιστοποίηση είναι η πρώτη που χορηγεί ο συγκεκριμένος οργανισμός σε ελληνικό σχολείο.

  • Οι εγκαταστάσεις μας είναι απολύτως ασφαλείς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001-2015. Όλοι οι χώροι εποπτεύονται από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα, αλλά και διενέξεις μεταξύ των παιδιών.
  • Η είσοδος στο Σχολείο μας επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΟΝΕΑ.
  • Το σχολείο διαθέτει οργανωμένο χώρο ιατρικής περίθαλψης με υπεύθυνο παθολόγο ιατρό και ειδικευμένη νοσηλεύτρια και είναι συμβεβλημένο με Ασφαλιστική Εταιρεία, που έχει ασφαλίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για περιπτώσεις ατυχημάτων εντός των σχολικών χώρων, κατά τη μετακίνηση με το σχολικό λεωφορείο, καθώς και κατά τη διάρκεια των σχολικών εξορμήσεων.

4) Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Το Γυμνάσιο του Σχολείου μας λειτουργεί Δευτέρα - Πέμπτη 8:00 – 14:30 και Παρασκευή 8:00 – 14:00. Μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος σπουδών, οι μαθητές/-τριες μπορούν να παραμείνουν στις απογευματινές δραστηριότητες του  Cda έως τις 17:00.

5) Ποια διπλώματα γλωσσομάθειας αποκτούν οι μαθητές/-τριες του Γυμνασίου;

Στόχος μας είναι τα παιδιά αποφοιτώντας από το Γυμνάσιο να έχουν λάβει την πιστοποίηση Delf B2 / Sorbonne B2 για την γαλλική γλώσσα και να έχουν φτάσει στο επίπεδο Γ1 (Proficient UserAdvanced) στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

6) Πώς γίνεται η επικοινωνία με το Σχολείο;

Στο Σχολείο μας επιδιώκουμε την επικοινωνία με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Η ενημέρωση αναφορικά με οποιοδήποτε θέμα άπτεται της σχολικής ζωής είναι άμεση και διεξοδική, καθώς στο ταξίδι της γνώσης είμαστε συνοδοιπόροι.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

7) Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό;

Κάθε καλοκαίρι προγραμματίζουμε πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές στην Γαλλία και στην Αγγλία με στόχο οι μαθητές/-τριες να εξασκηθούν στην χρήση της γλώσσας σε πραγματικές συνθήκες.