1) Πώς μπορώ να εγγραφώ στο Λύκειο της Λεοντείου;

Οι εγγραφές για το Λύκειο πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εφόσον φυσικά υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!
 

2) Πώς αναπτύσσεται το πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης;

Στην Α’ Λυκείου επιπλέον του Αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας διδάσκονται επιπλέον 

 • 1 ώρα Μαθηματικά 
 • 1 ώρα Φυσική  
 • 3 ώρες Γαλλικά

Στη Β’ Λυκείου επίσης πέραν του Αναλυτικού Προγράμματος διδάσκονται επιπλέον

 • 1 ώρα στα Αρχαία Ανθρωπιστικών Σπουδών
 • 1 ώρα στη Φυσική Θετικών Σπουδών
 • Επιπλέον, η Φυσική και η Χημεία ενώ είναι μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται σε τμήματα προσανατολισμού με μειωμένο αριθμό μαθητών.

Έτσι συνολικά οι ώρες που διδάσκονται στη Β’ Λυκείου σε τμήματα προσανατολισμού γίνονται 10 αντί για 5 που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
 

3) Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του εκπαιδευτικού περιεχομένου του Λυκείου της Λεοντείου;

Οι ώρες διδασκαλίας στο Σχολείο μας είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Επιπλέον, οι μαθητές/-τριες  του Θετικού Προσανατολισμού της Β’ Λυκείου κατανέμονται σε τμήματα 

 •  Θετικών Σπουδών 
 •  Σπουδών Υγείας 
 •  Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

… με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια των τμημάτων, τη βέλτιστη αξιοποίηση των διδασκόντων και κατά συνέπεια την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας στις ώρες προσανατολισμού που είναι 10 στο Σχολείο μας. 

Ο εβδομαδιαίος συντονισμός του διδακτικού έργου αποτελεί βασική προτεραιότητά μας, στην κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!
 

4) Πώς γίνεται η επικοινωνία με το Σχολείο;

Στο Σχολείο μας επιδιώκουμε την επικοινωνία με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Η ενημέρωση αναφορικά με οποιοδήποτε θέμα άπτεται της σχολικής ζωής είναι άμεση και διεξοδική, καθώς στο ταξίδι της γνώσης είμαστε συνοδοιπόροι.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!

 

5) Πώς μπορώ να αισθάνομαι σίγουρος/η για την ασφάλεια του παιδιού μου;

 • Το Σχολείο μας καινοτομεί ξανά, με βασικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.  Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, έλαβε την πιστοποίηση «Keeping Children Safe» (ΚSC). Αυτό σημαίνει ότι θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα και εγγυάται την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και βίας μέσω συγκεκριμένων και καταγεγραμμένων διαδικασιών και πρωτοκόλλων λειτουργίας, εφαρμόζοντας τα πρότυπα που θέτει ο καταξιωμένος διεθνής οργανισμός «Keeping Children Safe» (KCS).

         Μάλιστα, η παραπάνω πιστοποίηση είναι η πρώτη που χορηγεί ο συγκεκριμένος οργανισμός σε ελληνικό σχολείο.

 • Οι εγκαταστάσεις μας είναι απολύτως ασφαλείς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001-2015. Όλοι οι χώροι εποπτεύονται από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα, αλλά και διενέξεις μεταξύ των παιδιών. 
 • Η είσοδος στο Σχολείο μας επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΟΝΕΑ.
 • Το σχολείο διαθέτει οργανωμένο χώρο ιατρικής περίθαλψης με υπεύθυνο παθολόγο ιατρό και ειδικευμένη νοσηλεύτρια και είναι συμβεβλημένο με Ασφαλιστική Εταιρεία, που έχει ασφαλίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για περιπτώσεις ατυχημάτων εντός των σχολικών χώρων, κατά τη μετακίνηση με το σχολικό λεωφορείο, καθώς και κατά τη διάρκεια των σχολικών εξορμήσεων.
   

6) Ποιες είναι οι προοπτικές για σπουδές στο εξωτερικό;

Παράλληλα με την προσπάθεια για επιτυχία μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, το Σχολείο μας υποστηρίζει τις προσπάθειες των μαθητών-/τριών  του και των οικογενειών τους για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του εξωτερικού είτε σε Γαλλόφωνα είτε σε Αγγλόφωνα πανεπιστήμια.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!
 

7) Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό;

Κάθε καλοκαίρι προγραμματίζουμε πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές στην Γαλλία και στην Αγγλία με στόχο οι μαθητές/-τριες να εξασκηθούν στην χρήση της γλώσσας σε πραγματικές συνθήκες. Παράλληλα, διοργανώνουμε επισκέψεις στο ερευνητικό κέντρο Cern για τα παιδιά της Β Λυκείου, ενώ οι τελειόφοιτοί μας, στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής, ταξιδεύουν σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.