Προβολή ταινίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Προβολή ταινίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε την Παρασκευή 19 Απριλίου στα Village Cinemas Ρέντη την ταινία μικρού μήκους που αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα του Bullying.


 

Σε μία αίθουσα γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες της Λεοντείου Σχολής, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε την ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης», με σκοπό να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί που δέχεται Bullying.
Την προβολή της ταινίας ακολούθησε διαδραστική παρέμβαση- συζήτηση των ψυχολόγων του Οργανισμού με τους μαθητές της Λεοντείου Σχολής, την οποία εκπροσώπησαν ο κ. Φίλιππος Φουρναράκης και η κα Αικατερίνη Ρηγούτσου. Το ψυχοπαιδαγωγικό τμήμα της Λεοντείου Σχολής εκπροσώπησε η κα Ελίνα καρδαρά.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κύριος Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και στην έκταση που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Απευθύνθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες τονίζοντας τη σημαντικότητα του να μιλάνε όταν συμβαίνουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Οργανισμός να τους υποστηρίξει.

Παράλληλα, απευθύνθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα, τονίζοντας τη βαρύνουσα ευθύνη που φέρουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, καλώντας τους να δημιουργήσουν ένα δίκτυο συνεργασίας με το Κέντρο για τη Βία και τον Εκφοβισμό Bullying του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπου η κάθε πλευρά θα καταβάλει τα μέγιστα για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η Λεόντειος Σχολή δήλωσε ακόμη μια φορά παρούσα, τόσο στην εκδήλωση, όσο και σε κάθε επιμόρφωση, πρόγραμμα ή δράση του Οργανισμού, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.