Φωτογραφικό υλικό από τη δεύτερη ημέρα του 15ου Πολιτιστικού Διημέρου!

Πέμπτη, 11 May 2023
Φωτογραφικό υλικό από τη δεύτερη ημέρα του 15ου Πολιτιστικού Διημέρου!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη ημέρα του 15ου Πολιτιστικού Διημέρου του Σχολείου μας, καθώς η προσέλευση των επισκεπτών ήταν και πάλι εντυπωσιακή!

«Τα πειράματα του Dr Chem» (κου Κουλουμάση), χημικού του Σχολείου μας, εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, η γευσιγνωσία τάρτας στο περίπτερο της Γαλλικής Γαστρονομίας είχε θεαματική ανταπόκριση, ενώ για ακόμα μία ημέρα οι δράσεις όλων των ομίλων συγκέντρωσαν τεράστιο ενδιαφέρον. 

Παράλληλα, στο Θέατρο του Σχολείου έλαβαν χώρα θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές της Α' και Β' Γυμνασίου, αλλά και σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου να παρουσιάζουν τη συμμετοχή τους στο 21ο Ετήσιο Μαθητικό Συμπόσιο της Unesco με θέμα την κλιματική αλλαγή, ενώ και οι μαθητές/-τριες της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού «Χρυσόστομος Σμύρνης» παρουσίασαν θεατρικό σκετς με θέμα το περιβάλλον και την άμεση αναγκαιότητα της προστασίας του. 

Στο αμφιθέατρο του Λυκείου μας παρουσιάστηκε «Το Αβγό του Κολόμβου», μία δράση που κατάφερε να παντρέψει τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, ακόμα και της Ιστορίας, σε ένα μοναδικό γάμο.

Η ημέρα-και συνολικά το Διήμερο- έκλεισε με την «Εποχή της Λιλιπούπολης», μια συναυλία της Νεανικής Χορωδίας Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, η οποία μάς ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της μενεξεδένιας Λιλιπούπολης και στο ανατρεπτικό Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι.

Το 15ο Πολιτιστικό Διήμερο ενθουσίασε τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου!