22ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Α.Σ.Ι.Σ.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
22ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Α.Σ.Ι.Σ.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το 22ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Α.Σ.Ι.Σ με τον τίτλο «Η αγάπη σου μ’ αρέσει». 

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ, το οποίο σκοπό έχει –μεταξύ άλλων– την ανάπτυξη της επικοινωνίας, την ανταλλαγή απόψεων και την καλλιέργεια φιλικών δεσμών μεταξύ των παιδιών των σχολείων μας και οργανώνεται από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου για τρίτη φορά.
 
Μια ιδιαίτερη βραδιά όπου τα έντεκα (11) Ιδιωτικά Σχολεία που συμμετείχαν με τις χορευτικές τους ομάδες, παρουσίασαν χορούς του τόπου μας από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Επτάνησα μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Ο παραδοσιακός χορός με το δημοτικό τραγούδι αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας εθνικού πολιτισμού, ο οποίος καταδεικνύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιοτυπία του λαού μας. 

Τα έντεκα (11) συμμετέχοντα σχολεία ήταν τα εξής:
ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, PIERCE, ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ, ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, Ε.Ο. “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ”, ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ, ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ