Εθελοντική Αιμοδοσία 13/11/2023

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 - 8:15
Εθελοντική Αιμοδοσία 13/11/2023

Το Σχολείο μας, θέλοντας να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας σε αίμα, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Σχολείου μας τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 από τις 08.15 έως τις 13.30. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα μας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, η συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι πολύτιμη προσφορά.

 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Επικοινωνίας και η πρόσβαση θα γίνεται αποκλειστικά από την πλαϊνή είσοδο του Σχολείου (ανάμεσα στην αυλή του Δημοτικού «Χρυσόστομος Σμύρνης» και στις σκάλες της κεντρικής εισόδου). Επίσης, για την αποφυγή του συνωστισμού κατά την αναμονή της αιμοληψίας, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να συμμετάσχετε στην αιμοδοσία μόνο εάν, έχετε κλείσει το ηλεκτρονικό ραντεβού σας εδώ.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ

1. Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές τον χρόνο.

2. Η ποσότητα του αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης (330 ml) από τα 5-7 λίτρα που διαθέτει ο κάθε ενήλικος (άνδρας ή γυναίκα) αποκαθίσταται αμέσως ή πολύ σύντομα από τον οργανισμό (το πλάσμα σε 24 ώρες και τα αιμοπετάλια σε ένα μήνα περίπου).

3. Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοληψία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγούμενη προσφορά αίματος.

4. Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 10 λεπτά της ώρας (5΄ η καταγραφή του ιστορικού του αιμοδότη και 5΄ η αιμοληψία).

5. Διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις απαγορεύουν πρόσκαιρα ή οριστικά την αιμοδοσία, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του αιμοδότη ή να μη μεταδοθεί ένα λοιμώδες νόσημα στον δέκτη.

6. Πριν από τη λήψη αίματος ο υποψήφιος αιμοδότης συμπληρώνει με απόλυτη ειλικρίνεια σύντομο ειδικό ερωτηματολόγιο και εξετάζεται ιατρικά, για να εκτιμηθεί η γενική κατάσταση της υγείας του.

7. Τέλος, η προσφορά αίματος κατά την αιμοδοσία που διενεργείται στο Σχολείο μας επιτρέπει τη χορήγηση ειδικής κάρτας εθελοντή αιμοδότη και κυρίως τη χορήγηση φιάλης αίματος στον ίδιο ή σε συγγενή του οποιαδήποτε στιγμή χρειασθεί.

 

Η συμμετοχή μας είναι πολύτιμη και η προσφορά ανεκτίμητη!