Συγκινητική η ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία του Σχολείου μας

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2023
Συγκινητική η ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία του Σχολείου μας

Η αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη έμπρακτης αγάπης και κοινωνικής προσφοράς. Στο Σχολείο μας, όπου η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας, κάθε χρόνο διοργανώνουμε 2 εθελοντικές αιμοδοσίες με στόχο να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και να ενισχύσουμε το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην χώρα μας.

Έτσι, την Παρασκευή 3/3/2023, διοργανώσαμε την 2η εθελοντική αιμοδοσία για το τρέχον σχολικό έτος, όπου πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητική. Δεδομένης της στιγμής και της κοινωνικής φόρτισης με το τεράστιο σιδηροδρομικό δυστύχημα που βίωσε η χώρα μας, ο κόσμος ένιωσε την ανάγκη προσφοράς σε αίμα περισσότερο από ποτέ. Έτσι προσήλθαν 88 άτομα εκ των οποίων, οι 77 κρίθηκαν κατάλληλοι από το υπεύθυνο ιατρικό προσωπικό και μπόρεσαν τελικά να δώσουν αίμα.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του συνεργείου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την άψογη συνεργασία τους, όλα τα μέλη της ομάδας εθελοντισμού του Σχολείου μας, τα οποία παρακολούθησαν την διαδικασία και βοήθησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση, καθώς επίσης και όλους όσους προσήλθαν και ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα αγάπης.