Παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Γυμνάσιο/Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023
Παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Γυμνάσιο/Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με περηφάνια και αίσθημα αλληλεγγύης, το Σχολείο μας προχώρησε στην παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Γυμνάσιο / Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας. Μια μικρή πράξη που ελπίζουμε να φέρει σημαντική αλλαγή για τα παιδιά μιας περιοχής που ακόμα μετράει τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι η πιο ισχυρή δύναμη αλλαγής στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα κάθε πράξη αλληλεγγύης αποτελεί το εχέγγυο για ένα φωτεινότερο αύριο. Ένα αύριο συμμετοχικό, με ίσες ευκαιρίες και εργαλεία εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προχωρήσαμε στη δωρεά έξι ηλεκτρονικών υπολογιστών με οθόνες και τα αντίστοιχα περιφερειακά, ενός πολυμηχανήματος, ενός φορητού ηχείου, ενός laptop, καθώς και ενός διαδραστικού πίνακα, με στόχο να αποκαταστήσουμε τις φθορές που προκλήθηκαν στο Εργαστήριο Πληροφορικής του συγκεκριμένου σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που ήταν και σε αυτή την δράση μας συμμέτοχοι και αρωγοί, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση όλων των μελών της οικογένειας της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης.

Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, που ταξίδεψαν μέχρι την Ιτέα Καρδίτσας, προκειμένου να παραδώσουν οι ίδιοι τον τεχνολογικό εξοπλισμό, δείχνοντας σε όλους μας ότι η προσφορά είναι ο μόνος δρόμος για ένα πιο λαμπρό μέλλον.

Θερμές ευχαριστίες επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε στον Διευθυντή του σχολείου κ. Ευάγγελο Κουτσώνη, με τη βοήθεια του οποίου συντονίσαμε και τελικά, κάναμε πράξη αυτή την τόσο όμορφη πράξη, καθώς και στον Αντιδήμαρχο Παλαμά, κ. Δ. Καρακώστα και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΔΕ Καρδίτσας, κ. Κ. Ζαχαρή για τα θερμά τους λόγια.

Τέλος, το πιο μεγάλο ευχαριστώ το οφείλουμε στους/στις μαθητές/- τριες και στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας για την τόσο όμορφη υποδοχή που μας επιφύλαξαν και την υπέροχη φιλοξενία που μας προσέφεραν.

Όπως είπε και η κυρία Τσαούση στον χαιρετισμό της στους μαθητές/-τριες και τους Εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου Σχολείου, “… εκπαίδευση σημαίνει μέλλον και με αυτή την κίνηση ελπίζουμε να φέρουμε λίγη από την ελπίδα πίσω στην ζωή των παιδιών που επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες. Μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, ένα βήμα την φορά. Μαζί, δείχνουμε την δύναμη της ομαδικότητας και την αξία της ανθρωπιάς…”.

Ήταν μια τόσο όμορφη μέρα για όλους μας!