«Προσφορά στον Συνάνθρωπο» Δράση 2022-2023

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022
«Προσφορά στον Συνάνθρωπο» Δράση 2022-2023

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε, με την παράδοση των ειδών που συγκεντρώθηκαν, και η φετινή δράση μας «Προσφορά στον Συνάνθρωπο»! Μία δράση που διοργάνωσε με χαμόγελα και ενθουσιασμό η Ομάδα Εθελοντισμού του Σχολείου μας για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη! Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συγκέντρωσαν, από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2022, είδη ρουχισμού και σχολική/γραφική ύλη. Στη δράση πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, του Λυκείου, του Δημοτικού και του Διαμαντίδειου Νηπιαγωγείου. Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας μάς δείχνει ότι οι Μαριανές αρχές και αξίες μπορούν να καλλιεργηθούν από την πιο τρυφερή ηλικία!

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν, ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν 154 συνολικά κούτες: 34 με μπουφάν, 33 με φούτερ, 15 με φόρμες -παντελόνια, 41 με διάφορα είδη ρουχισμού, 11 με σχολικές τσάντες, 3 με κασετίνες και 17 με σχολική/γραφική ύλη. Οι πρώτες κούτες παραδόθηκαν από τα παιδιά της Ομάδας Εθελοντισμού, τον Γενικό Διευθυντή της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης και Υπεύθυνο της Ομάδας, κ. Φίλιππο Φουρναράκη, τον Γενικό Υποδιευθυντή, κ. Στέφανο Παλαμάρη, και την Υπεύθυνη της Ομάδας, κα Ελένη Πουλημένου, σε εργαζόμενους του κοινωνικού φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, οι οποίοι ήρθαν στο Εκπαιδευτήριό μας για να τα παραλάβουν. Τις προσεχείς ημέρες θα παραδοθούν και οι υπόλοιπες κούτες στην «Αγκαλιά» και στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Γεμίζοντας τα φορτηγά με τα είδη που συλλέξαμε, γεμίσαμε με χαρά κι ελπίδα για το αύριο και νιώσαμε αγαλλίαση από τη χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο!