Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023
Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 έγινε η παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από όλους τους θεσμικούς φορείς της Μαριανής Οικογένειας της χώρας μας. Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την περιοχή της Τουρκίας και της Συρίας στις 6 Φεβρουαρίου 2023, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει άπραγους απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Βασικό γνώρισμα της Μαριανής Ταυτότητας είναι η κοινωνική προσφορά και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα στην καθημερινή μας παρουσία σε 81 χώρες του κόσμου. Μία από αυτές τις χώρες είναι και η Συρία, στην οποία υπάρχει η Μαριανή Κοινότητα "Blue Marists". Δεδομένης της δυσκολίας προσέγγισης αυτής της πολύπαθης περιοχής, η Κοινότητά μας απευθύνθηκε στην πρεσβεία της Συρίας και στους Μαριανούς Αδελφούς που βρίσκονται στην περιοχή, σχετικά με το τρόπο που θα μπορούσαμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια.

Έτσι λοιπόν, προκρίθηκε η απευθείας παράδοση των συγκεντρωμένων ειδών στον κ. Firas Al Rashidi, Επιτετραμμένος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην χώρα μας, ο οποίος συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Συριακής Πρεσβείας, παρέλαβαν τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν στην Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης και στην Λεόντειο Σχολή Αθηνών.

Παράλληλα, το Σχολείο μας απέστειλε οικονομική βοήθεια απευθείας στην Κοινότητα Μαριανών Αδελφών "Blue Marists", στηρίζοντας την προσπάθεια της διεθνούς Μαριανής Οργάνωσης Fondazione Marista per la Solidarietà Internazionale (FMS), για την κάλυψη αναγκών και την παροχή βοήθειας στην τοπική κοινωνία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την στήριξη της τοπικής κοινότητας στο Χαλέπι στης Συρίας, μέσω του παγκόσμιου Μαριανού Δικτύου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μαριανός Οργανισμός Λεοντείων Σχολών και Κοινωνικών Έργων

Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης

Λεόντειος Σχολή Αθηνών

Κέντρο Μελέτης "Καρδιά Χωρίς Σύνορα"

Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Εκπαιδευτηρίου "Χρυσόστομος Σμύρνης"

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λεοντείου Σχολής Αθηνών