Μας υποδέχθηκε η Ομότιμη Καθηγήτρια Μαθηματικών κ. Λεώνη Ευαγγελάτου-Δάλλα μαζί με τη διοίκηση της Βιβλιοθήκης της Σχολής Θετικών Επιστημών και μετά από σύντομη ξενάγηση οδηγηθήκαμε στο χώρο όπου βρίσκεται η μόνιμη Διαδραστική Έκθεση Γεωμετρικών Στερεών. Μεταξύ άλλων μάθαμε τις ιδιότητες των Πλατωνικών και των Αρχιμήδειων Στερεών και τα γνωρίσαμε από κοντά μέσα από τις εξαιρετικές ξύλινες κατασκευές του κ. Γ. Πέττα.
Στη συνέχεια δουλέψαμε επάνω στις Πλακοστρώσεις. Ανακαλύψαμε ποια από τα κανονικά πολύγωνα είναι ικανά να καλύψουν το επίπεδο και φτιάξαμε μη-περιοδικές πλακοστρώσεις χρησιμοποιώντας ως πλακάκια τους διάσημους «Αετούς» και τις «Σαΐτες» του Penrose. Πειραματιστήκαμε με το στερεό Gömböc και μάθαμε τις γεωμετρικές του ιδιότητες, είχαμε την ευκαιρία να δούμε ιστορικές εκδόσεις μαθηματικών βιβλίων, συζητήσαμε για τα μνημειώδη «Στοιχεία» του Ευκλείδη και την αξία τους.
Στη σύντομη παρουσίαση της κ. Λ. Ευαγγελάτου-Δάλλα διαπιστώσαμε ότι τα μαθηματικά βρίσκονται παντού. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι «Όποια πέτρα και να σηκώσεις», χωρίς υπερβολή αναμένεται να βρεις κρυμμένα τα μαθηματικά. Στις πιο αναπάντεχες πτυχές της ζωής έχουν συχνά αθέατες εφαρμογές.
Γεμάτοι από αυτή τη Μαθηματική εμπειρία επιστρέψαμε σχολείο με την ελπίδα ότι στα λαμπρά μυαλά των μαθητριών και των μαθητών μας, μπήκε το σποράκι της αγάπης για την Επιστήμη μας… τη γλώσσα της Λογικής.