Διήμερη Επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου στην Τήνο

Τρίτη, 4 Απριλίου 2023
Διήμερη Επίσκεψη της Γ' Γυμνασίου στην Τήνο

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι Μαριανοί Αδελφοί πήραν μια πρωτοβουλία που όχι μόνο πέτυχε, αλλά εξελίχθηκε σε θεσμό αγαπημένο. Επί 31 συναπτά έτη, οι μαθητές/-τριες της Τρίτης (Γ’) Γυμνασίου και των δύο Λεόντειων Σχολών, της Νέας Σμύρνης και των Αθηνών, επισκέπτονται λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές του Πάσχα την Τήνο στο πλαίσιο διήμερης εκδρομής, συνοδευόμενοι από τον Αδελφό Ματθαίο Λεβαντίνο και τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου τους. 

 

Υπό το πρίσμα αυτό, την Πέμπτη 30 Μαρτίου και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήσαμε τη διήμερη εκδρομή μας. Με την άφιξή μας στο νησί της Τήνου μάς υποδέχθηκε θερμά ο κ. Ιωάννης Ψάλτης, μόνιμος κάτοικος του νησιού, επισκεφθήκαμε μαζί του τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ενημερωθήκαμε από τον ίδιο για την εύρεση της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για την κατασκευή του Ναού, καθώς και για ορισμένα από τα θαύματα της Παναγίας στον ευλογημένο αυτό τόπο.

Πριν την απογευματινή μας βόλτα στα γραφικά σοκάκια της χώρας οι μαθητές μας έπαιξαν φιλικό αγώνα μπάσκετ με την αντίστοιχη ομάδα του Γυμνασίου της Τήνου. Μετά το πέρας του παιχνιδιού ανταλλάξαμε αναμνηστικά δώρα και βγάλαμε φωτογραφίες όλοι μαζί.

Τη δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό χωριό «Κουμάρος», στο οποίοι οι κάτοικοί του προσέφεραν στα παιδιά διάφορα τοπικά εδέσματα. Στη συνέχεια, περιπλανηθήκαμε στα γραφικά δρομάκια του και γευματίσαμε σε ένα κοντινό χωριό, τον Βώλακα, με το απίστευτο γεωλογικό του τοπίο. 
Η διαμονή μας στην Τήνο υπήρξε για όλους/όλες μας μία ξεχωριστή εμπειρία και ελπίζουμε η εν λόγω εκδρομή να συνεχιστεί για πολλά ακόμα έτη, ώστε να ταξιδεύει κάθε χρόνο τους/τις τελειόφοιτους μαθητές/-τριες του Γυμνασίου στα μοναδικά χωριά του ξεχωριστού αυτού νησιού. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ιωάννη Ψάλτη και τον κ. Μάρκο Λεβαντίνο, οι οποίοι επί τριάντα ένα (31) συνεχόμενα χρόνια μας ξεναγούν και συμβάλλουν, ώστε οι μαθητές/-τριές μας να γευτούν, έστω και λίγο, τη μαγεία αυτού του τόπου μέσω των μοναδικών ξεναγήσεών τους στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και στα γραφικά χωριά «Κουμάρος» και «Βωλάξ».