4 βραβεία για το Νηπιαγωγείο μας στο 2ο Φεστιβάλ STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Δευτέρα, 27 May 2024
4 βραβεία για το Νηπιαγωγείο μας στο 2ο Φεστιβάλ STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Το Σάββατο 25 Μαΐου τα τμήματα του Διαμαντιδείου Νηπιαγωγείου  Ν1 και Ν3, συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική Εκπαίδευση, που έλαβε χώρα στο Αρσάκειο σχολείο στην Εκάλη με θέμα: "Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού".

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας κατασκεύασαν τρισδιάστατες πίστες και μακέτες από ανακυκλώσιμα υλικά, έφτιαξαν τον πρώτο τους αλγόριθμο και παρουσίασαν τις ενέργειες που έκαναν προκειμένου να προστατέψουν το ξεχωριστό οικοσύστημα της Μεσογείου αναπτύσσοντας παράλληλα τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές τους δεξιότητες! 
 

Το Διαμαντίδειο απέσπασε 4 βραβεία και συγκεκριμένα:

1)    Βραβείο Ολοκληρωμένης Αποτύπωσης θέματος 
2)    Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης των Απειλών της Μεσογείου
3)    Βραβείο Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων Υλικών 
4)    Βραβείο Συμμετοχικότητας 


Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία , τα παιδιά γνώρισαν την αξία της Μεσογείου για τον τόπο μας, όπως επίσης  τρόπους και μεθόδους προκειμένου να εξασφαλίσουν την προστασία της. Καλλιέργησαν παράλληλα το αίσθημα της ενσυναίσθησης , της ομαδικότητας και της αυτοεκτίμησης.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς καθώς και τις εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν και συνετέλεσαν προκειμένου να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα να συνδράμουν και αυτά σε μια τόσο σπουδαία, εκπαιδευτική  και ουσιαστική διοργάνωση!