2η θέση στα Βραβεία Κοινωνικής Καινοτομίας 2024

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
2η θέση στα Βραβεία Κοινωνικής Καινοτομίας 2024

Το Σχολείο μας κατέκτησε μία ακόμα διάκριση με την εξαιρετική συμμετοχή της στον διαγωνισμό Social Innovation Relay 2024. Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης ξεχώρισε για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία των μαθητών της, κερδίζοντας τη 2η θέση ανάμεσα σε 60 συμμετοχές.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων ελληνικής μυθολογίας, HipHistory, ήταν η πρωτοβουλία που χάρισε τη διάκριση στη Λεόντειο Νέας Σμύρνης. Το παιχνίδι διατίθεται τόσο στα ελληνικά όσο και σε κώδικα Braille, αντιπροσωπεύοντας μία κοινωνική καινοτομία που ενθαρρύνει την πρόσβαση στη γνώση για όλους.

Το Social Innovation Relay είναι ένα διαδραστικό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει την επιχειρηματική σκέψη και την καινοτομία μεταξύ νέων 15-18 ετών. Σκοπός του είναι οι νέοι να βρουν λύσεις για σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αναπτύσσοντας και παρουσιάζοντας βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες.

Οι ιδέες των μαθητών αξιολογήθηκαν με βάση την κοινωνική καινοτομία, την ομαδική συνεργασία, την παρουσίαση και τις πιθανότητες επιτυχίας της πρότασης. Η κριτική επιτροπή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική υλοποίηση και τον αντίκτυπο των ιδεών στις ζωές των ανθρώπων.

Είμαστε υπερήφανοι για τους/τις μαθητές/-τριές της και τη συμβολή τους στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δημιουργώντας καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.