Εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023
Εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821

Την επέτειο της Επανάστασης του 1821 γιόρτασε και φέτος το Σχολείο μας, πραγματοποιώντας μία σειρά από δρώμενα, όπως παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και αφιερώματα που παρουσιάστηκαν σε όλες τις βαθμίδες.

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρακολούθησαν ένα αφιέρωμα στη συμβολή των νησιών της χώρας μας στην Επανάσταση του 1821. Η γιορτή συνοδεύτηκε από τη Νεανική Χορωδία του Σχολείου μας, από παραδοσιακούς χορούς, καθώς και από τη συμμετοχή του Σχολείου μας στο 22ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών των Α.Σ.Ι.Σ.

Αντίστοιχα, η αυλή του Δημοτικού μας πλημμύρισε από τα χρώματα της γαλανόλευκης και τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Τιμώντας τους ήρωές μας και γιορτάζοντας το μεγαλύτερο γεγονός της Νεότερης Ιστορίας μας, την Επανάσταση του 1821, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ζωγράφισαν με τα βήματά τους τον χάρτη της Ελλάδας μας και η αυλή μας γέμισε μουσική και ρυθμικά βήματα. Τα παιδιά έκαναν περήφανους τόσο εμάς τους/τις εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς τους.

Οι παραδοσιακοί χοροί αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό για τον τόπο μας. Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας ο χορός, σε συνδυασμό με το τραγούδι, βοήθησε τους σκλαβωμένους Έλληνες να διατηρήσουν την ταυτότητα και την εθνική τους συνείδηση.

Πολλά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριές μας καθώς και στους/στις γυμναστές/στριές μας που δίδαξαν στα παιδιά με πολλή αγάπη και υπομονή τους παραδοσιακούς χορούς.