Η ομάδα Γυμναστικής του Σχολείου μας στην Παγκόσμια Γυμναστράδα!

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023
Η ομάδα Γυμναστικής του Σχολείου μας στην Παγκόσμια Γυμναστράδα!

Η Ομάδα Γυμναστικής του Σχολείου μας έλαβε μέρος στην Παγκόσμια Γυμναστράδα, η οποία διεξήχθη από 29 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2023 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 αθλητών από πολλές χώρες του κόσμου.

Η Ομάδα μας παρουσίασε τρεις φορές το πρόγραμμα, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια και πολλά χειροκροτήματα. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ζήσει ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και να βιώσει το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς συναγωνισμού.


Πέρα, όμως, από την καθαρά αθλητική του διάσταση, το ταξίδι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία, μέσω μιας μίνι κρουαζιέρας στον ποταμό Άμστελ που έχει χαρακτηριστεί μαζί με τα κανάλια από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, να γνωρίσουμε το Άμστερνταμ. Επίσης, επισκεφθήκαμε το διασκεδαστικό - διαδραστικό μουσείο του Ripley’s Believe It or Not, αλλά και το μουσείο Body Worlds στο οποίο εκτίθενται πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν παραμείνει αναλλοίωτα μέσω «πλαστινοποίησης», μίας μεθόδου διατήρησης του ιστού του σώματος. 


Επιστρέφοντας στο Σχολείο μας και όντες/ούσες γεμάτοι/-ες από τις υπέροχες εικόνες και τις μοναδικές αναμνήσεις που μας χάρισε η παραμονή μας στον τόπο αυτό, ευχόμαστε να ξαναζήσουμε παρόμοιες αθλητικές εμπειρίες στο μέλλον …