Γιορτάζουμε το Halloween στο Δημοτικό μας!

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023
Γιορτάζουμε το Halloween στο Δημοτικό μας!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάζουμε το Halloween και στο σχολείο μας! 
Για άλλη μια χρονιά, η είσοδός μας γέμισε με σκαλιστές κολοκύθες και ευφάνταστες αφίσες που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ', Ε' και Στ' τάξεων, με υπεύθυνες τις δασκάλες των Αγγλικών! Ποια κολοκύθα θα κερδίσει; Ποια αφίσα θα ξεχωρίσει; Η ψηφοφορία θα το δείξει...! 

Παράλληλα, τα παιδιά των Α', Β' και Γ' τάξεων υποδέχτηκαν τη μία και μοναδική Sorcière (Μάγισσα) του Halloween στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών.

Συμμετείχαν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ζωγράφισαν τους βασικούς ήρωες του Halloween και έπαιξαν τα φημισμένα "Le jeu des paires", "Jacques a dit", "Soleil" και "La statue musicale", παιχνίδια ανάπτυξης λεξιλογίου, μνήμης, στρατηγικής, ταχύτητας και δημιουργικότητας. Τα μεγαλύτερα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν στα Γαλλικά με τη βοήθεια της γαλλόφωνης Sorcière μας.

Στο τέλος της δράσης, δόθηκαν καραμελίτσες και σελιδοδείχτες Halloween των εκδόσεων Κατρανίδου - Ραπτάκης σε όλους τους/τις μαθητές/τριες.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Κατρανίδου – Ραπτάκης για την οργάνωση και πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης στο Σχολείο μας!

Ένα πάντως είναι σίγουρο.....το Halloween μας έχει ξεμυαλίσει!!!!🎃👻🎃👻