Επίσκεψη στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς»

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023
Επίσκεψη στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Προποντίς»

Οι μελλοντικοί Ναυπηγοί και Μηχανολόγοι της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης στον χώρο της Ναυτιλίας

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από πρόσκληση του εφοπλιστή και αποφοίτου της Λεοντείου Σχολής, κου Διαμαντή Διαμαντίδη, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών/-τριών του Θετικού Προσανατολισμού της Τρίτης (Γ΄) Τάξης του Λυκείου στους χώρους του ιδρύματος «Προποντίς» με αδιαμφισβήτητη μορφωτική αξία. Τους μαθητές/-τριες συνόδεψαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Φίλιππος Φουρναράκης, ο Frère Ματθαίος και η Διευθύντρια του Λυκείου, κα Αθανασία Μπασαμάκη. 

Η καθηλωτική προσωπικότητα εν γένει και ο λόγος του κου Διαμαντίδη αποτέλεσαν έμπνευση και ισχυρό κίνητρο σε όλους μας για μια επιτυχημένη επαγγελματική εξέλιξη.

Στην αρχή της εκδήλωσης, σημαντικά στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας του κου Διαμαντίδη μάς διαφώτισαν για το αντικείμενο απασχόλησής τους σε μια ναυτιλιακή εταιρεία και απάντησαν σε απορίες μας τόσο για τους κλάδους σπουδών όσο και σε σχέση με την αγορά εργασίας.
Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Διαμαντίδης μάς περιέγραψε την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, εστιάζοντας στη μοναδική «συνταγή» για επαγγελματική ανέλιξη: «δουλειά, δουλειά, δουλειά». Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι, με χιούμορ και έχοντας δίπλα του τον αγαπητό μας Frère Ματθαίο, ανέσυρε μνήμες από τα μαθητικά του χρόνια στη Λεόντειο Σχολή, ενισχύοντας την πίστη μας ότι, αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Στη διδακτική αυτή επίσκεψη, συμμετείχαν και οι μαθητές μαθήτριες του Θετικού Προσανατολισμού της Τρίτης (Γ΄) Τάξης του Λυκείου της Λεοντείου Σχολής Αθηνών συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Χρήστο Νάκη, και τον Διευθυντή του Λυκείου, κ. Γιώργο Βούλγαρη.
Όλοι εμείς, οι μαθητές και μαθήτριες του Θετικού προσανατολισμού της Τρίτης (Γ΄) Τάξης του Λυκείου και των δύο Λεοντείων ευχαριστούμε τα Σχολεία μας για αυτό το χρήσιμο και εναλλακτικό μάθημα!