Ανακαλύπτοντας τα γλυκά και αφρώδη κρασιά!

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024

Η Oμάδα Leo…vin υποδέχτηκε το νέο έτος ανακαλύπτοντας τα μυστικά των γλυκών κρασιών. Η προσκεκλημένη μας, κα Παυλίνα Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στα φυσικά γλυκά κρασιά (λιαστά, icewine και τα Sauternes), τα οποία αναδεικνύουν τη φυσική γλυκύτητα των σταφυλιών, και στα ενισχυμένα γλυκά κρασιά (Port wine και Sherry) στα οποία προστίθεται αλκοόλ, για να επιτύχουν την επιθυμητή γλυκύτητα και περιεκτικότητα σε αλκοόλ. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για τη θερμοκρασία σερβιρίσματός τους αλλά και τις λιχουδιές που μπορούν να τα συνοδεύσουν. Σημαντικό ρόλο στη συνάντησή μας έπαιξε η συμβολή του Dom Pérignon, Γάλλου μοναχού του 17ου αιώνα, του οποίου το όνομα συνδυάζεται με τη σαμπάνια. Πληροφορηθήκαμε για τις δυνατές μεθόδους παρασκευής της, αλλά και τους τύπους σαμπάνιας ανάλογα με την ξηρότητα. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και η τυχερή της παρέας απέκτησε το νέο βιβλίο του κου Δημήτρη Χατζηνικολάου με τίτλο «Εὖ & Chef/ Συνάντηση Κορυφής Οίνων και Εδεσμάτων».