Γευστικές οινικές δοκιμές

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Γευστικές οινικές δοκιμές

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε τον χώρο του «Οίνου του Αγαπητού» στην περιοχή Μελισσίων. Ιδρυτής του ο κ. Δημήτρης Χατζηνικολάου που μας υποδέχθηκε και με χαρά μάς προσκάλεσε στη μύηση των μονοπατιών των σεμιναρίων οινογνωσίας, παρουσιάσεων οινοπαραγωγών, καθώς και εξορμήσεων σε αμπελοτόπια ανά τον κόσμο.


 

Ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος, φιλόξενος χώρος, καλά φωτισμένος, με ανθρώπους που μας έκαναν να αισθανθούμε ιδιαίτερα οικεία αλλά και πρωτοπόροι του εγχειρήματός μας ως παραγωγοί του δικού μας οίνου. Η γευστική δοκιμή που ακολουθήσαμε περιελάβανε τρία διαφορετικού είδους κρασιά τα οποία αναδείκνυαν διαφορετικά αρωματικά χαρακτηριστικά και οι αισθήσεις που ανακαλύψαμε αφορούσαν: 
1) στην όραση: Εξετάζοντας τη διαύγεια, το χρώμα (απόχρωση και τη χρωματική ένταση)
2) στην όσφρηση που αναφέρεται στην ένταση των αρωμάτων, το είδος, αλλά και τη φινέτσα τους και
3) στη γεύση που αφορά στην ένταση, στη διάρκεια και στην ποιότητα των γευστικών χαρακτηριστικών.

Προσφέραμε τον δικό μας Léo…vin και ζητήσαμε να ακολουθήσουμε τα στάδια της γευσιγνωσίας. Η αξιολόγηση του οίνου ήταν πολύ καλή, οπότε είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, έτσι ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Για εμάς ήταν μια πολύ πρωτότυπη εμπειρία και σε όλους τους οινολάτρες τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Εμείς, πάντως σίγουρα θα τον ξαναεπισκεφθούμε!!!