Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία!

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία!

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή-ΕΟΕ, η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδος, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία-ΕΘΝΟΑ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, οι μαθητές του τμήματος 1Δ του Γυμνασίου μας, Βασίλης Πάγκαλος, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου και Διονύσης Παπανικόλας κατασκεύασαν μακέτα αφιερωμένη στην πόλη Avignon (Αβινιόν), την 34η στάση του ταξιδιού της Ολυμπιακής φλόγας που θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου 2024. Στην Αβινιόν η φλόγα θα φθάσει στις 19 Ιουνίου 2024.

Θέμα της προσεγμένης κατασκευής των παιδιών μας: «Το κάστρο της πόλης Αβινιόν»! 

Το έργο αποτελεί ομαδική εργασία τριών τμημάτων της Α΄Γυμνασίου της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. Στο έργο με την τεχνική του κολάζ επιλέχθηκαν τέσσερις φωτογραφίες που αποτυπώνουν τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες επέλεξαν το Musėe du Petit Palais, Pont d’Avignon, Palais des Papes και ένα στιγμιότυπο της γραφικής πόλης της Avignon.

Η τρισδιάστατη κατασκευή που δημιουργήθηκε από τους μαθητές είναι το χαρακτηριστικό Remparts d' Avignon. Σε αυτό το τείχος τοποθετήθηκαν λάβαρα με βασικές ιδέες του Ολυμπισμού όπως η αλληλεγγύη, ισότητα και ελευθερία.

Η μακέτα που κατασκευάστηκε με την επίβλεψη της καθηγήτριας Εικαστικών του σχολείου μας, κ. Κατερίνας Καλφόγλου, θα εκπροσωπήσει το Γυμνάσιό μας στο πρόγραμμα αυτό.

Μπράβο σας, παιδιά!

 

Το video της φλόγας  https://www.youtube.com/watch?v=IJbzj6Anm5g