Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Συνάντηση με τη συγγραφέα κ. Βάσω Ιορδάνου–Κοσμίδου.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Συνάντηση με τη συγγραφέα κ. Βάσω Ιορδάνου–Κοσμίδου.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, όλα τα τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την ποιήτρια και συγγραφέα κ. Βάσω Ιορδάνου–Κοσμίδου.

Τα τμήματα ξεκίνησαν τη νέα διδακτική ενότητα «Πόλεμος–Ειρήνη», στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με τη συμβολή της ποιήτριας και ενός πολύ μικρού δείγματος από το ποιητικό της έργο σχετικό με τη συγκεκριμένη ενότητα, στην πολύ φιλόξενη αίθουσα διαλέξεων του σχολείου μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δημιουργικής συνάντησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με την ποιήτρια για τη χαρά, τις δυσκολίες και τις πηγές έμπνευσης της δημιουργικής γραφής. Αυτή η συζήτηση αποτέλεσε το έναυσμα για τον προβληματισμό τους αναφορικά με τη σημασία της ειρήνης και τις σκληρές και απάνθρωπες επιπτώσεις του πολέμου. Μάλιστα, κάποιοι μαθητές και μαθήτριες, αφορμώμενοι και από οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο προβλήθηκε και λειτούργησε επικουρικά στα έργα της ποιήτριας, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, αντλώντας ερεθίσματα προκειμένου να συνθέσουν και τη δική τους ποιητική δημιουργία. Με τη συνάντηση μορφών τέχνης – λογοτεχνίας και κινηματογράφου – βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες τη χαρά της έμπνευσης και της δημιουργίας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε για μια ακόμη φορά στην κ.Βάσω Ιορδάνου-Κοσμίδου η οποία με χαρά δώρισε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας τα δύο νέα έργα της, τη συλλογή διηγημάτων και μικρών ιστοριών, «Το αγνάντεμα της μνήμης» και την ποιητική συλλογή «Έρωτος… δρόμοι ψυχής».