Μαθηματικός Διαγωνισμός Ελληνογαλλικών Σχολείων 2023

Δευτέρα, 22 May 2023
Μαθηματικός Διαγωνισμός Ελληνογαλλικών Σχολείων 2023

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, η ενδεκαμελής ομάδα Μαθηματικών της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας έλαβε μέρος στον 28ο Διαγωνισμό των Ελληνογαλλικών Σχολείων που έγινε στη σχολή Jeanne d’ Arc στον Πειραιά. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Σακέλλη-Σακελλάρη Σ., Γιαμούρη Σ., Αλιμπέρτη Α., Χαρίτο Β., Κρέτσο Ι., Ζέρβα Ι., Ρώμα Κ., Μιχαλακόπουλο Μ., Σορβατζιώτη Α., Αναστασιάδη Α. και Καραβά Α.

Στην εκδήλωση προηγήθηκε το δίωρο διαγωνιστικό μέρος, έγινε ένα διάλειμμα με κέρασμα για τους μαθητές/-τριες και τους συνοδούς τους και ακολούθησε ένα μαθηματικό παιχνίδι. Στο παιχνίδι αυτό οι μαθητές χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες (με μαθητές από όλα τα σχολεία) και προσπάθησαν να λύσουν ομαδικά δύο ασκήσεις.

Η στρατηγική του παιχνιδιού ήταν να αποφασίσουν αν θα λύσουν την άσκηση μόνοι τους (για να πάρουν το μέγιστο των βαθμών) ή αν θα ζητήσουν βοήθειες (με αντίστοιχη μείωση βαθμών).

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πέρα από την ευγενή άμιλλα, προώθησε την επαφή και την αλληλογνωριμία μεταξύ των μαθητών των σχολείων μας!