Τον γνωρίσαμε πριν εννιά χρόνια χάρη σε ένα άρθρο της Καθημερινής που εντάξαμε στη διδασκαλία μας στην ενότητα για την Διατροφή της Α’ Γυμνασίου.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας αφιερώνει ένα ρεπό του και συνομιλεί διά ζώσης με τα παιδιά της Α’ Γυμνασίου.
Εφέτος, είδε και μαθητές και μαθήτριες της Β’ και Γ’ Λυκείου μας.
Μας κέρδισε για άλλη μια φορά με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την ουσία των λεγομένων του.
- Τι έμαθε εργαζόμενος εθελοντικά για παιδιά με αυτισμό ή άλλη αναπηρία;
- Γιατί συνεχίζει 21 χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο και δεν επιλέγει να δουλέψει στην τηλεόραση ή σε κάποιο εστιατόριο;
- Πώς ξεκίνησε το βιβλίο του με αλεσμένες τροφές που απέσπασε δύο βραβεία στη Γαλλία;
- Τι είπε όταν τον κάλεσαν να μιλήσει στο Χάρβαρντ;
- Τι λένε οι ασθενείς στο νοσοκομείο για τα μπέργκερ ή τα ψαρομπίφτεκα που φτιάχνει;
- Πότε χρησιμοποιεί σέλινο και γιατί προσθέτει κολοκυθάκι στο μπιφτέκι;
- Γιατί το ψωμί στο μπιφτέκι πρέπει να είναι μπαγιάτικο και τα αυγά στο κέικ σε θερμοκρασία δωματίου;
- Ποια είναι τα ελληνικά τυριά εφάμιλλα των ιταλικών;
Απάντησε σε όλα και μας ενέπνευσε με το χιούμορ και το ήθος του!
Τον ευχαριστούμε και πάλι που έρχεται, που προσφέρει!