Γαστρονομικό Ταξίδι με τη Γαλλική Πρεσβεία: Υγιεινή Διατροφή και Δημιουργία Γλυκών στο Σχολείο μας.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2025

Με αφορμή την εβδομάδα «Merci chef 2025», αφιερωμένη στη γαλλική γαστρονομία, στις 20 Μαρτίου, είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον Chef της Γαλλικής Πρεσβείας, Ambassade de France en Grèce - Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, M. Jean-Marie HOFFMANN και την Chef Pâtissière, Mme Ophélie BARES. 🇫🇷

Μιλήσαμε για την ανάγκη της υγιεινής διατροφής, η οποία συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη, καθώς και για τις δυσκολίες των νέων να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε κάποιες δραστηριότητες, καθώς και στην παρασκευή ενός γλυκού με βάση τη σαντιγί και τις φράουλες. 

Ραντεβού με νέες ιδέες και νέες γεύσεις!  

A l’occasion de la semaine “Merci chef 2025”, dédiée à la gastronomie française, le 20 mars, nous avons eu l’honneur d’accueillir dans notre école le Chef de l’Ambassade de France, M. Jean-Marie HOFFMANN ainsi que la Chef Pâtissière, Mme Ophélie BARES. 

Nous avons parlé de la nécessité d’une alimentation saine, qui contribue à un bon développement, ainsi que des difficultés des jeunes à suivre un régime équilibré. Ensuite, les élèves ont participé à quelques activités ainsi qu’à la préparation d’un dessert à base de chantilly et des fraises.  

Rendez-vous lors d’un prochain voyage gastronomique!