20ό Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Αττικής (2024).

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
20ό Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Αττικής (2024).

Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής

20ό Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Αττικής (2024).

Δύο ομάδες εκπροσώπησαν το Γυμνάσιό μας και μία το Λύκειό μας στο 20ο Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Αττικής (2024) που έγινε σήμερα στο 13ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Πειραιά από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α., τα σωματεία Α.Ο. Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, ΜΦΚΣ «Φοίβος» Πειραιά, Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών και με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Αγάπη για το συγκεκριμένο πνευματικό άθλημα, ομαδικό πνεύμα, ακούραστη και εμφανή παρουσία μετά από τις πολυήμερες εκδρομές του Λυκείου και τις λοιπές υποχρεώσεις των παιδιών, εκπροσώπηση του Σχολείου τους, θέση στόχων, αναμέτρηση με άλλους συμμαθητές τους… είναι κάποια από τα κίνητρα για να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπου μία μόνο κίνηση σωστή ή λανθασμένη μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία τους, αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα θετικά ή αρνητικά.

Σύμφωνα και με τα κριτήρια ισοβαθμίας, στα 33 Γυμνάσια, η 1η ομάδα αποτελούμενη από τους Κατσαρό Μάριο, Παναγοηλιόπουλο Μάριο, Αποστολόπουλο Δημήτριο, Δωδεκάτου Αναστασία και Πολίτη Αντώνιο κατέλαβε την 16η θέση με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, και η 2η ομάδα αποτελούμενη από τους Ζέρβα Σταύρο, Κουτσουπιά Δημήτριο, Μαυρογιάννη Γεράσιμο, Ρέγκλη Ελισάβετ, Βαρίνο Στέφανο και Σανταϊντίδη Ιωάννη την 14η θέση με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στα 11 Λύκεια, η ομάδα μας αποτελούμενη από τους Γρηγοράκη Γεώργιο, Δεσύπρη Δημήτριο, Κολιούση Γλυκερία και Σταματόπουλο Άγγελο κατέλαβε την 9η θέση με 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους συνοδοιπόρους των παιδιών μας: γονείς, σχολείο, προπονητές που είναι πάντα δίπλα τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους σκακιστές μας! Συνεχίζουμε την προσπάθεια!