1η Θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing»

Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
1η Θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing»

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε πως οι μαθητές του σχολείου μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ και ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΕΜΕΤΖΟΓΛΟΥ κατέκτησαν την 1η Θέση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing», που διοργανώθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στο Μικτό Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών. Τους μαθητές συνόδευσε και εμψύχωσε ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Γιάννης Κάββαλος.

https://blogs.sch.gr/pekesde-turing/

Η διάκριση αυτή προέκυψε έπειτα από μία σειρά δοκιμασιών:

13.03.2024 – Προκριματικός - 1η Θέση στην ΠΔΕ Αττικής (εξ αποστάσεως)

13.04.2024 – Ημιτελικός - 1η Θέση (δια ζώσης)

13.04.2024 – Τελικός - 1η Θέση (δια ζώσης)

Σε κάθε φάση του διαγωνισμού, οι μαθητές μας κλήθηκαν να λύσουν 10 γρίφους. Ο Γιάννης και ο Νικόλας συνεργάστηκαν με εξαιρετικό τρόπο, χρησιμοποίησαν τις ικανότητές τους και κατάφεραν να τους επιλύσουν σωστά και πιο γρήγορα από όλους (Συγκεντρωτικά, απάντησαν σωστά σε 28 από τους 30 γρίφους).

Και οι δυο τους είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου και σε λίγους μήνες θα είναι φοιτητές στη σχολή που επιθυμούν. Ευχόμαστε να έχουν πάντοτε επιτυχίες σε όσες ‘δοκιμασίες’ κι αν βρεθούν μπροστά τους και να συνεχίσουν να εμπνέουν τους άλλους ανθρώπους με το παράδειγμά τους!