Δραστηριότητες

Ποδόσφαιρο

Μέσα σε έναν ειδικό διαμορφωμένο χώρο, απόλυτα ασφαλή και με τις κατάλληλες προδιαγραφές (5 επί 5), τα παιδιά μαθαίνουν την τεχνική του ποδοσφαίρου αλλά κυρίως μαθαίνουν να αγαπούν ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο άθλημα.

Πετοσφαίριση

Ο ρόλος και ο στόχος του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου είναι σταδιακά και μέσα από παιγνιώδη μορφή τα παιδιά να κατανοήσουν και να μπορούν να εφαρμόζουν τόσο τις κινητικές δεξιότητες όσο και την βασική τεχνική του αθλήματος αυτού.

Καλαθοσφαίριση

Η ενασχόληση με την καλαθοσφαίριση συμβάλλει σε μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, βελτιώνοντας τις κινητικές, αλλά και τις διανοητικές τους δεξιότητες. Διδάσκει έμπρακτα στα παιδιά την έννοια της ομαδικότητας, του σεβασμού και της στοχοπροσήλωσης.

Συνεργαζόμαστε με τη Eurohoops Academy Λεοντείου, η οποία στεγάζεται στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας. Ως συνέχεια του ΑΟ Λεοντείου, η νέα Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης έχει διευθυντή τον θρύλο της EuroLeague, Θοδωρή Παπαλουκά.

Taekwondo

Αναπτύσσει όλες τις φυσικοκινητικές ικανότητες του μαθητή όπως: την ισορροπία, την ταχύτητα, τη δύναμη, την ευλυγισία, την αντανακλαστική ικανότητα, προσδίδει αρμονία και ρυθμό στο σώμα του μαθητή, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική ανάπτυξη.

Κολύμβηση - Υδατοσφαίριση

Μέσα σε άρτια εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν καθοδηγούμενα παιδαγωγικά από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην κολύμβηση ή να εξασκούνται στο ομαδικό άθλημα της Υδατοσφαίρισης αναπτύσσοντας έτσι την αυτοεκτίμησή τους, αλλά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, το θάρρος και την επιμονή τους.

Αντισφαίριση

Στο σχολείο μας, τα παιδιά θα γνωρίσουν τα μυστικά της αντισφαίρισης μέσα από τεχνικές και παιχνίδια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων προπονητών.

Σκάκι

Το παιδί θα γνωρίσει το σκάκι όπως είναι: σαν ένα παιχνίδι. Θα μάθει τις διαδρομές των κομματιών στη σκακιέρα μέσα από ένα παραμύθι. Αυτός ο συνδυασμός της λογικής και του συναισθήματος θα το εντυπωσιάσει και θα το φέρει πιο κοντά στο άθλημα.

Ρυθμική Γυμναστική

Το άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής συγκαταλέγεται στο ευρύτερο πεδίο της Γενικής Γυμναστικής ή Γυμναστικής για Όλους, που υποστηρίζει την άθληση μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, με έμφαση στη χαρά της συμμετοχής και του ελεύθερου πνεύματος.

Ξιφασκία

Ένας για όλους και όλοι για έναν... Έλα και πάρε το σπαθί σου!

Η ξιφομαχία είναι μία από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες. Στις μέρες μας λέγεται ξιφασκία. Χαρακτηριστικά της είναι: το ήθος, ο σεβασμός, η ευγένεια, το πάθος, η επιμονή, η υπομονή, η στρατηγική, η ένταση, ο ρυθμός, τα αντανακλαστικά, η ταχύτητα, η λεπτομέρεια, η αυτοπεποίθηση.

Françactivitix

«Τα Γαλλικά…αλλιώς»

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη Γαλλική Γλώσσα με τρόπο βιωματικό και διαδραστικό μέσα από ποικίλες, ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες.

Ρομποτική - S.T.E.A.M.

Με τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, οι μαθητές, με παιγνιώδη τρόπο, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό, αναπτύσσουν την αλγοριθμική τους σκέψη και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.

Προγραμματισμός

Στο πλαίσιο του μαθήματος θα γίνει μελέτη διαφόρων αλγοριθμικών προβλημάτων και επίλυση αυτών με χρήση των γλωσσών προγραμματισμού C++ και Python, καθώς και προγραμματισμός εφαρμογών για συσκευές Android με το App Inventor.

Μικροί Επιστήμονες

Οι «Μικροί Επιστήμονες» συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα πειραματισμού, ανακάλυψης και γνώσης, όπου αποκτούν εμπειρίες βιωματικά, παίζουν επιστημονικά και ερμηνεύουν «φυσικά»!

Εικαστικά

Εικαστικά… δηλαδή οτιδήποτε έχει σχέση με την εικόνα! Ζωγραφική, κολλάζ, χαρτοκοπτική, κατασκευές με γλωσσοπίεστρα, σύρματα και πολύχρωμα χαρτόνια, μολυβοκάρβουνο, πηλός και τόσα ακόμα υλικά και τεχνικές αποτελούν το έναυσμα για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα οι μαθητές του Τμήματος Εικαστικών του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου!

Τμήματα προετοιμασίας Ελληνικών και Μαθηματικών

Το τμήμα προετοιμασίας Ελληνικών και Μαθηματικών (μελέτη) αποτελεί μέρος του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου και διεξάγεται σε καθημερινή βάση. Οι μαθητές προετοιμάζονται όσο το δυνατόν καλύτερα για την επόμενη μέρα στο σχολείο και μαθαίνουν να αξιοποιούν σωστά τον χρόνο τους μελετώντας απερίσπαστα και συστηματικά.

Τμήματα Μουσικής Παιδείας

«Στις Μουσικές Χαρίσου…»

Τα αδιαμφισβήτητα και διαχρονικά οφέλη της Μουσικής Παιδείας είναι πολλαπλά για το κάθε παιδί και αφορούν όλο το φάσμα της προσωπικότητάς του, ενώ συνοδεύουν με θετικό τρόπο την ψυχοσυναισθηματική του πορεία κατά τη διάρκεια της ζωής του. Λειτουργούν τμήματα Αρμονίου – Πιάνου, Κιθάρας, Ακορντεόν, Βιολιού, Ντραμς.

Χορωδία

Η Χορωδία του Δημοτικού της Λεοντείου Σχολής Αθηνών αποτελείται από επιλεγμένους μαθητές της Δ’, Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ Δημοτικού και η μουσική της δραστηριότητα εκτείνεται μέσα και έξω από το σχολικό περιβάλλον.

Θεατρικό Παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει διασκέδαση και ψυχαγωγία, δίνει την ευκαιρία στο παιδί να εκφραστεί και να επικοινωνήσει, καθώς και να γνωρίσει παίζοντας τον κόσμο γύρω του, αλλά και τον εαυτό του.

Παιδαγωγικό Εργαστήρι Δημοτικό 2023-2024