Πάμε Γυμνάσιο/Portes Ouvertes/Open Day

Σάββατο, 13 May 2023 - 9:00
Πάμε Γυμνάσιο/Portes Ouvertes/Open Day

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ανοιχτή εκδήλωση του Γυμνασίου (Πάμε Γυμνάσιο/Portes Ouvertes/Open Day) που θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στην αυλή του Γυμνασίου της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, από τις 09.00-11.00, θα υποδεχθούμε στο σχολείο μας τους νέους μαθητές/-τριες που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2023-2024, θα τους ενημερώσουμε, θα τους ξεναγήσουμε και θα τους προσκαλέσουμε σε ένα Κυνήγι Θησαυρού γεμάτο παιχνίδια και γνώσεις. Παρούσα θα είναι και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη διάθεση των γονέων/κηδεμόνων των νέων μας μαθητών/-τριών για ενημέρωση και οποιαδήποτε πληροφορία. 

 

Από τις 11.00-13.00, συνεχίζοντας για 18η χρονιά την παράδοση του Festi-Fort, της καθιερωμένης ετήσιας παρουσίασης των δραστηριοτήτων των παιδιών στο πλαίσιο των Ομάδων Πολιτισμού, θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στα διάφορα περίπτερα των Ομάδων, όπου θα ενημερωθείτε για την κάθε Ομάδα ξεχωριστά από τους υπεύθυνους καθηγητές και τους συμμετέχοντες μαθητές/-τριες Γυμνασίου και Λυκείου, την πορεία και τις δραστηριότητες μέσα στη χρονιά και θα δείτε δείγματα της δουλειάς τους. 

 

Τα περίπτερά μας: Δημοσιογραφία, Ρητορική, Αφήγηση, Χορωδία, Ορχήστρα, Θέατρο, Κινηματογράφος, Χορός, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Κεραμική, Χειροτεχνία, Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου, Αθηναϊκοί Περίπατοι, Κοινωνικές Δεξιότητες, Model United Nations, MFNU, Ρομποτική.

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενός event Επιστήμης, θα γίνεται επίδειξη Πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και δραστηριοτήτων STEM από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου μας.

Στο υπόστεγο θα πραγματοποιείται επίδειξη σκάκι simultané από μαθητές/-τριες του Γυμνασίου μας, ενώ οι κλάδοι Γαλλικών και Αγγλικών θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους.  

 

Τέλος, θα υπάρχουν εργαστήρια και κατασκευές, παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες. 

 

Η καντίνα του σχολείου θα λειτουργεί κανονικά. 

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη (είσοδος από την πόρτα του Γυμνασίου στην οδό Νεϊγύ)!

 

Σας περιμένουμε!