100 χρόνια Λεόντειος Σχολή Αθηνών 1924-2024

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 - 14:07
100 χρόνια Λεόντειος Σχολή Αθηνών 1924-2024

Η Λεόντειος Σχολή Αθηνών κλείνει φέτος 100 χρόνια ζωής, συμπληρώνει έναν αιώνα ιστορίας. Η επέτειος αυτή οριοθετείται από την ανέγερση και την έναρξη λειτουργίας του κτηρίου και συνδέεται με τον χρόνο ζωής και την ηλικία του σχολικού συγκροτήματος στα Πατήσια. Η προσέγγιση αυτή μοιάζει στην πρώτη ανάγνωση ψυχρή, υλική, στεγνή. Όσο, όμως, μελετάει κανείς τις σελίδες της ιστορίας αυτού του εκπαιδευτηρίου, διαπιστώνει ότι το μυστικό που του έχει επιτρέψει να φτάσει στα 100 είναι η ξεχωριστή ποιότητα των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στην οικοδόμησή του. Τα κτήρια αυτά δεν έμειναν άψυχα ντουβάρια, χώροι ψυχροί, πύλες που έκλειναν με αυστηρότητα, για να περιχαρακώσουν αυτάρεσκα μια εκπαιδευτική δουλειά, αλλά έγιναν διαχρονικά σπίτι για μια μεγάλη οικογένεια, εστία που καλλιεργεί αξίες και ετοιμάζει τους χαρακτήρες για άνοιγμα, έξοδο και συνάντηση με την κοινωνία!

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών της Λεοντείου. Στόχος ήταν να ψηλαφήσουμε την ιστορία του κτηρίου, για να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες του παιδαγωγικού μας έργου. Και να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εκείνους που οραματίστηκαν, έχτισαν και έκαναν μεγάλο αυτό το σχολείο, σε εκείνους που μέσα σ’ αυτό τάχθηκαν με ταπείνωση, πίστη και αγάπη στην υπηρεσία των παιδιών, σε εκείνους που είναι η καρδιά και η ψυχή του, στους Frères.

Ομιλητές : Χρήστος Νάκης, Γενικός Διευθυντής Λεοντείου Σχολής Αθηνών, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και απόφοιτος του σχολείου, Frère Georges Βιδάλης, Frère François Κρητικός, Frère Ματθαίος Λεβαντίνος, Frère Nicolas Δελλατόλας.