Απονομή Βραβείων Διασχολικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023
Απονομή Βραβείων Διασχολικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στον φιλόξενο χώρο των Εκδόσεων Καλέντη, οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας μαζί με τους γονείς τους παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής βραβείων του διασχολικού λογοτεχνικού διαγωνισμού (διηγήματος) 2022-2023, τον οποίο διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Εννέα μαθητές και μαθήτριές μας συμμετείχαν στον διαγωνισμό με πρωτότυπα έργα τους, την επιμέλεια των οποίων είχε αναλάβει η φιλόλογος του γυμνασίου μας, κ. Κυριακή Κυριακουλέα. Το διήγημα της μαθήτριας του γυμνασίου μας, Φοίβης Σταυρουλάκη, απέσπασε το 2ο βραβείο και το διήγημα του μαθητή μας Λεωνίδα Γκανιάτσου συμπεριλαμβανόταν στη βραχεία λίστα των δέκα καλύτερων διηγημάτων μαθητών Γυμνασίου. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από καταξιωμένους συγγραφείς.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, συμμετείχαν σε έναν εξαιρετικά γόνιμο διάλογο περί δημιουργικής γραφής με διακεκριμένους και βραβευμένους συγγραφείς, τον κ. Ανδρέα Μήτσου και την κ. Δήμητρα Λουκά.

Μια αναμνηστική φωτογραφία των μικρών συγγραφέων, ανάμεσα στους οποίους οι δικοί μας, Μαριέττα Βραΐλα, Λεωνίδας Γκανιάτσος, Φοίβη Σταυρουλάκη και των υπολοίπων συμμετεχόντων ήταν ο επίλογος της όμορφης λογοτεχνικής βραδιάς!

Ευχόμαστε και άλλες σπουδαίες λογοτεχνικές διακρίσεις των μαθητών/-τριών μας στο μέλλον!