Το Σχολείο μας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023
Το Σχολείο μας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, οργανώνοντας και υλοποιώντας δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων, οι οποίες στοχεύουν στην ενδυνάμωση των παιδιών, με σκοπό την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τους.

Σε συνδυασμό με το Παιδαγωγικό Θέμα της φετινής σχολικής χρονιάς: «Είσαι σπίτι σου», το μήνυμα που επιλέξαμε για την Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού είναι: «Στο σπίτι μας έχουμε δικαιώματα». Έτσι, σε όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας, διοργανώθηκε μία σειρά δράσεων με στόχο να καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας ώστε να συνειδητοποιήσουν το δικαίωμά τους στην εστία, να αισθανθούν ευγνωμοσύνη για το δικό τους σπίτι, στο οποίο απολαμβάνουν προστασία και φροντίδα, και να σκεφτούν ότι υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς το αγαθό της στέγης.

Με την πεποίθηση πως τα Σχολεία μας μπορούν και πρέπει να καλλιεργούν τον σεβασμό και την αλληλεγγύη, εορτάσαμε όλοι μαζί την ημέρα αυτή ως ελάχιστη συμβολή στην προώθηση και εφαρμογή των Δικαιωμάτων του Παιδιού!