Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας!

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας!

Στο Σχολείο μας, η “Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας” αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να αφιερώσουν χρόνο στην προστασία των ζώων. Τα παιδιά πήραν μέρος σε διάφορες σχετικές δράσεις. Είδαν βίντεο, ζωγράφισαν, έγραψαν συνθήματα και παρουσίασαν τα δικά τους κατοικίδια. Υιοθέτησαν (ανέλαβαν τα έξοδα διατροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) ενός αδέσποτου σκύλου, του Μένιου, που φιλοξενείται σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Επίσης, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, από τον φοιτητή κτηνιατρικής και παλαιό μαθητή μας, κ. Χρήστο Μπάγια, που αφορούσε την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με την προστασία των ζώων και την υπεύθυνη κατοχή κατοικίδιων.

Η εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε με την παρουσία στο σχολείο μας δύο σκύλων, συνοδών τυφλών ατόμων, με τους εκπαιδευτές τους και την ενημέρωση των μαθητών μας από την κα Γερουλάνου, πρόεδρο των «Σκύλων Οδηγών Ελλάδος»  για τους συγκεκριμένους σκύλους, την εκπαίδευσή τους και τη βοήθεια που προσφέρουν στα άτομα με προβλήματα όρασης.