Η εβδομάδα μας στο Νηπιαγωγείο! (29/1-2/2)

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024
Η εβδομάδα μας στο Νηπιαγωγείο! (29/1-2/2)

« Η Γη μάς έχει ανάγκη όλους, μικρούς και μεγάλους. Ήρθε η ώρα να τη φροντίσουμε κι η ανακύκλωση είναι μια καλή αρχή », πρεσβεύουν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Ανακύκλωση θα πει δίνω ζωή στα πράγματα από την αρχή. Μέσα από ποικίλα ερεθίσματα και προσωπικές εμπειρίες οι μικροί μαθητές προβληματίζονται, συνεργάζονται  και τελικά δρουν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Άλλωστε το μέλλον του πλανήτη είναι στα χέρια μας. 

Τα παιδιά γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης και  ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από τη συζήτηση στην τάξη, διάβασαν βιβλία, αξιοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να δημιουργήσουν μια ομαδική κατασκευή για την τάξη τους. Ζωγράφισαν και έδωσαν τίτλο στις ζωγραφιές τους " σώζω τη γη , κάνω ανακύκλωση" και έκαναν δεντροφύτευση  - αναδάσωση μέσα από ένα αισθητηριακό παιχνίδι!

 Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με μια εκδρομή στο Stars Sport Club , όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό πρόγραμμα για την αξία της ανακύκλωσης!  Εκεί έτρεξαν, έπαιξαν ομαδικά στους μεγάλους ανοιχτούς αθλητικούς  χώρους του club , αξιοποίησαν ανακυκλώσιμα υλικά και δημιούργησαν τη δίκη τους κατασκευή χρωματίζοντας, κόβοντας και κολλώντας. Τέλος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους για μια γη πιο καθαρή, μια γη χωρίς σκουπίδια, με τους εκπαιδευτές του club και τις δασκάλες τους !