Η εβδομάδα μας στο Νηπιαγωγείο! (18/3-22/3)

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024
Η εβδομάδα μας στο Νηπιαγωγείο! (18/3-22/3)

Η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και παιχνίδια!

Ολοκληρώθηκε με την κατάθεση των στεφάνων, της σημαίας , την παρέλαση, καθώς και με την υπέροχη παρουσίαση παραδοσιακών χoρών από τους μικρούς μας μαθητές!

Φτιάξαμε την κατασκευή μας με τη σημαία, το τσαρούχι και τον Θούριο, προσεγγίσαμε την έννοια της αφαίρεσης με τη βοήθεια των τσαρουχιών, «επισκεφθήκαμε» το δικό μας μουσείο εκθεμάτων, σχηματίσαμε το 1821 με ελληνικές σημαίες, ενώ δοκιμάσαμε να πλέξουμε στον αργαλειό όπως τα παλιά χρόνια!

Οι μικροί μαθητές συζήτησαν για τον πόλεμο και την ειρήνη καθώς, επίσης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της πατρίδας και της ελευθερίας. Ανέπτυξαν ένα αίσθημα υπερηφάνειας και προσπάθησαν να κατανοήσουν αξίες όπως η δημοκρατία και η αλληλεγγύη.

Τέλος η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των τμημάτων. Με τη συνοδεία της μπάντας του σχολείου μας τα παιδιά παρέλασαν, και τίμησαν έτσι την ιστορία του τόπου μας. Ολοκληρώνοντας τα παιδιά του νηπιαγωγείου χόρεψαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά τιμούν τα έθιμα και τις παραδόσεις μας ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν πως να λειτουργούν σαν ομάδα καθώς επίσης και εξοικειώνονται με την έκθεση μπροστά σε κόσμο.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!