Ενημέρωση μαθητών/-τριών της Γ’ Τάξης του Λυκείου για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023
Ενημέρωση μαθητών/-τριών της Γ’ Τάξης του Λυκείου για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης αντιλαμβανόμενη την αγωνία και τις πιθανές απορίες που δημιουργούνται στους/στις μαθητές/-τριες της Τρίτης (Γ’) Τάξης του Λυκείου για όλες τις αλλαγές που σχετίζονται με τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διοργάνωσε μία δίωρη ενημέρωση με σκοπό την αναλυτική παρουσίαση του νέου τρόπου εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023. 

Πιο συγκεκριμένα, την εν λόγω ενημέρωση προλόγισε η Διευθύντρια του Λυκείου, κα Αθανασία Μπασαμάκη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης των εύλογων προβληματισμών των μαθητών/-τριών αναφορικά με τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Λυκείου να οργανώσει σχετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της κατανόησης των αναγκών των μαθητών/-τριών του.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η κα Ελίνα Καρδαρά, η Ψυχολόγος του Σχολείου μας η οποία αναφέρθηκε στη δύσκολη και απαιτητική αυτή διαδικασία και στο άγχος των εξετάσεων.
Τέλος, ο Υποδιευθυντής του Λυκείου, κ. Θεόδωρος Ρουγγέρης, προχώρησε στην αναλυτική παρουσίαση των προαναφερθεισών αλλαγών, επιχειρώντας να καλύψει όλες τις πιθανές πτυχές του ζητήματος και απάντησε στα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές/-τριες μετά το πέρας της παρουσίασης.