1) Από ποια ηλικία γίνονται οι εγγραφές;

Στον Παιδικό Σταθμό γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών, ενώ στο Νηπιαγωγείο μας μπορούν να εγγραφούν παιδιά που έχουν κλείσει τα 4 έτη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

2) Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Το σχολείο μας λειτουργεί καθημερινά από τις 06:30 έως τις 17:30.

3) Υπάρχει σίτιση στο σχολείο;

Στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου παρέχονται καθημερινά δύο γεύματα, το δεκατιανό και το μεσημεριανό.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε η διατροφή των παιδιών να είναι πλήρης και ισορροπημένη σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδιατρικές και διατροφικές οδηγίες, καθώς και τις εθνικές διατροφικές συστάσεις. Το διαιτολόγιο εγκρίνεται από την παιδίατρο του σχολείου μας σε εβδομαδιαία βάση.

Τα γεύματα παρασκευάζονται στην κουζίνα του σχολείου μας από έμπειρο προσωπικό, εκπαιδευμένο στην υγιεινή των τροφίμων, τηρώντας σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής.

Τέλος, στην κουζίνα του Σχολείου μας εφαρμόζουμε διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP.

4) Τι περιλαμβάνεται στα δίδακτρα;

Στα δίδακτρα περιλαμβάνονται το πρωινό πρόγραμμα σπουδών, η σίτιση και η γραφική ύλη.

5) Πώς μπορώ να αισθάνομαι σίγουρος/η για την ασφάλεια του παιδιού μου;

  • Το Σχολείο μας καινοτομεί ξανά, με βασικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.  Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, έλαβε την πιστοποίηση «Keeping Children Safe» (ΚSC). Αυτό σημαίνει ότι θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα και εγγυάται την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και βίας μέσω συγκεκριμένων και καταγεγραμμένων διαδικασιών και πρωτοκόλλων λειτουργίας, εφαρμόζοντας τα πρότυπα που θέτει ο καταξιωμένος διεθνής οργανισμός «Keeping Children Safe» (KCS). Μάλιστα, η παραπάνω πιστοποίηση είναι η πρώτη που χορηγεί ο συγκεκριμένος οργανισμός σε ελληνικό σχολείο.
  • Οι εγκαταστάσεις μας είναι απολύτως ασφαλείς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001-2015. Όλοι οι χώροι εποπτεύονται από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα, αλλά και διενέξεις μεταξύ των παιδιών.
  • Η είσοδος στο Σχολείο μας επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΟΝΕΑ.
  • Το σχολείο διαθέτει οργανωμένο χώρο ιατρικής περίθαλψης με υπεύθυνο παθολόγο ιατρό και ειδικευμένη νοσηλεύτρια και είναι συμβεβλημένο με Ασφαλιστική Εταιρεία, που έχει ασφαλίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για περιπτώσεις ατυχημάτων εντός των σχολικών χώρων, κατά τη μετακίνηση με το σχολικό λεωφορείο, καθώς και κατά τη διάρκεια των σχολικών εξορμήσεων.

6) Ένα παιδί που φοιτά στο Νηπιαγωγείο της Λεοντείου έχει προτεραιότητα για εγγραφή στην Α’ Δημοτικού;

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας έχουν προτεραιότητα για την εγγραφή τους στην Α’ Δημοτικού του Σχολείου μας.

7) Πώς γίνεται η επικοινωνία με το Σχολείο;

Η τακτική επικοινωνία μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας αποτελεί βασική επιδίωξή μας.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Classter» στις ημέρες και ώρες που έχει ορίσει ο/η κάθε εκπαιδευτικός, καθώς και δια ζώσης συναντήσεις.

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας