1. Πώς γίνεται η εγγραφή του παιδιού στο Δημοτικό;

Η διαδικασία εγγραφής για την Α’ τάξη του Δημοτικού μας ξεκινάει κάθε Οκτώβριο.

Για τις ενδιάμεσες τάξεις δεχόμαστε αιτήσεις εγγραφής καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

2. Ποιο είναι το ωράριο του Δημοτικού;

Το Δημοτικό μας λειτουργεί Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 8:00 έως τις 14:25 και Παρασκευή 8:00 – 14:05.


Το απογευματινό μας πρόγραμμα ξεκινάει με τη λήξη  του πρωινού προγράμματος και ολοκληρώνεται στις  18:00. 
 

3. Πώς επιτυγχάνεται η ομαλή μετάβαση του παιδιού στην Α’ Δημοτικού;

Η μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, στο «μεγάλο σχολείο», είναι μία σημαντική αλλαγή στη ζωή του, αλλά και στη ζωή όλης της οικογένειας.


Η περίοδος προσαρμογής ποικίλει από «πρωτάκι» σε «πρωτάκι» και εξαρτάται από την κοινωνική και συναισθηματική ωριμότητα του κάθε παιδιού.


Σε ό,τι αφορά στην κοινωνική και συναισθηματική προσαρμογή, εστιάζουμε στην ένταξη του παιδιού σε ομάδα συνομήλικων, στη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους εκπαιδευτικούς, τα νέα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του, και στη δημιουργία κλίματος χαράς και αποδοχής.


Για την καλύτερη προσαρμογή σε γνωστικό επίπεδο, επαναλαμβάνουμε τις προγραφικές και προμαθηματικές έννοιες που έχουν διδαχθεί τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο  πριν προχωρήσουμε στην κατάκτηση της γραφής, της ανάγνωσης και των μαθηματικών.
 

4. Πόση ώρα χρειάζεται να μελετά το παιδί στο σπίτι;

Η καθημερινή μελέτη στο σπίτι δεν απαιτεί πολλές ώρες, γιατί στο σχολείο το παιδί πραγματοποιεί πολλές εργασίες και ασκήσεις εμπέδωσης. Φυσικά, το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς και συνεπώς, η ώρα που αφιερώνει στο διάβασμα ποικίλλει από μαθητή σε μαθητή.

Σε κάθε περίπτωση...

 

  • προτείνουμε σύντομες δραστηριότητες, ώστε το παιδί να έχει την ευκαιρία να εμπεδώσει όσα διδάχτηκε
  • στοχεύουμε στην κατανόηση των βασικών εννοιών κάθε μαθήματος μέσα στην τάξη με τη διδακτική μεθοδολογία που εφαρμόζουμε, τις συχνές επαναλήψεις και τη σωστή διαχείριση του σχολικού χρόνου
  • επιδιώκουμε ο/η μαθητής/τρια να αναλάβει την ευθύνη της μελέτης μόνος του/της
  • με το υλικό, το οποίο συγκεντρώνουμε ανά μάθημα στην ψηφιακή πλατφόρμα του σχολείου μας, εξατομικεύουμε τη διδασκαλία, ενθαρρύνουμε την έρευνα, αξιοποιούμε τη διάδραση και ενισχύουμε την αυτοαξιολόγηση του παιδιού
  • αναρτούμε καθημερινά τα καθήκοντα στην ψηφιακή πλατφόρμα, για την οποία τα παιδιά και οι γονείς λαμβάνουν προσωπικό κωδικό εισόδου

5. Μπορεί το παιδί μου να μελετά τα μαθήματά του στο σχολείο;

Στο απογευματινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, Club d’ Activités, λειτουργεί τμήμα «Μελέτης» με ολιγομελείς ομάδες μαθητών/τριών με την υποστήριξη έμπειρου εκπαιδευτικού.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ολοκλήρωση του κύριου όγκου των γραπτών εργασιών της επόμενης ημέρας.

6. Πώς μπορώ να αισθάνομαι σίγουρος/η για την ασφάλεια του παιδιού μου;

  • Το Σχολείο μας καινοτομεί ξανά, με βασικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.  Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, έλαβε την πιστοποίηση «Keeping Children Safe» (ΚSC). Αυτό σημαίνει ότι θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα και εγγυάται την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και βίας μέσω συγκεκριμένων και καταγεγραμμένων διαδικασιών και πρωτοκόλλων λειτουργίας, εφαρμόζοντας τα πρότυπα που θέτει ο καταξιωμένος διεθνής οργανισμός «Keeping Children Safe» (KCS).Μάλιστα, η παραπάνω πιστοποίηση είναι η πρώτη που χορηγεί ο συγκεκριμένος οργανισμός σε ελληνικό σχολείο.
  • Οι εγκαταστάσεις μας είναι απολύτως ασφαλείς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο ISO 9001-2015. Όλοι οι χώροι εποπτεύονται από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προλαμβάνονται ατυχήματα, αλλά και διενέξεις μεταξύ των παιδιών. 
  • Η είσοδος στο Σχολείο μας επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΟΝΕΑ.
  • Το σχολείο διαθέτει οργανωμένο χώρο ιατρικής περίθαλψης με υπεύθυνο παθολόγο ιατρό και ειδικευμένη νοσηλεύτρια και είναι συμβεβλημένο με Ασφαλιστική Εταιρεία, που έχει ασφαλίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες για περιπτώσεις ατυχημάτων εντός των σχολικών χώρων, κατά τη μετακίνηση με το σχολικό λεωφορείο, καθώς και κατά τη διάρκεια των σχολικών εξορμήσεων.
     

7. Πώς γίνεται η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου;

Η τακτική επικοινωνία μεταξύ Σχολείου και  οικογένειας αποτελεί βασική επιδίωξή μας. 


Επομένως, εκτός από τις απογευματινές συναντήσεις που πραγματοποιούνται για την ενημέρωσή σας κατά την περίοδο επίδοσης των ελέγχων, μπορείτε να ορίσετε μια διαδικτυακή συνάντηση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Classter» στις ημέρες και ώρες που έχει ορίσει ο/η κάθε εκπαιδευτικός. 
 

Επικοινωνία