Το Σχολείο μας στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Monday, 13 November 2023
Το Σχολείο μας στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας!

Μεγάλη υπήρξε και φέτος η συμμετοχή του Σχολείου μας στον επετειακό 40ο «Αυθεντικό» Μαραθώνιο, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στην ηλιόλουστη Αθήνα. 
    Υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων και Καθηγητών/-τριών Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας δρομείς και Γυμνασίου - Λυκείου έλαβαν μέρος και έτρεξαν στα πέντε (5) χιλιόμετρα, ενώ πολλοί/-ές άλλοι/-ες μαθητές/-τριες συμμετείχαν ως εθελοντές/-τριες στον Τομέα Παράδοσης Ρουχισμού των δρομέων του Αυθεντικού Μαραθωνίου και των πέντε (5) χιλιομέτρων, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους δρομείς. Επιπλέον, δυναμικό "παρών" έδωσε και το δημοτικό του Σχολείου μας με μαθητές και μαθήτριες μας να λαμβάνουν μέρος στον Αγώνα Παιδιών (1,5 χιλιόμετρο).

Η συμμετοχή στον εν λόγω αγώνα αποτελεί διαχρονική επιθυμία χιλιάδων δρομέων από όλο τον πλανήτη. Η συμπλήρωση των σαράντα (40) χρόνων από την πρώτη διοργάνωση έδωσε επιπλέον κίνητρο στους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό -εξήντα πέντε χιλιάδες (65.000) δρομείς από εκατόν σαράντα (140) χώρες-, οι οποίοι θέλησαν να σταθούν στη γραμμή εκκίνησης του φετινού αγώνα.

Όπως πάντα ήταν μια απίστευτη και για κάποιους πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας έως την επόμενη!

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για την καθοδήγησή του!