Ημερίδα Μαριανής Επιμόρφωσης

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 9:00
Ημερίδα Μαριανής Επιμόρφωσης

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 9.00 έως 14.00, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Λεοντείου Σχολής Αθηνών (οδός Νεϊγύ 17,  Άνω Πατήσια) Ημερίδα Επιμόρφωσης με θέμα: «CHAMPAGNAT GLOBAL.

Το παγκόσμιο δίκτυο των μαριανών σχολείων». Στην Ημερίδα θα λάβουν μέρος οι Μαριανοί Αδελφοί και όλα τα μέλη του προσωπικού των Λεοντείων Σχολών.

Το παγκόσμιο δίκτυο των μαριανών σχολείων αποτελεί μια πρωτοβουλία του Γενικού Συμβουλίου της Μαριανής Αδελφότητας, με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου, το οποίο θα ενισχύσει τη Μαριανή παιδαγωγική αποστολή. Το Παγκόσμιο Δίκτυο Μαριανών Σχολείων συγκεντρώνει τα Μαριανά σχολεία όλου του κόσμου, ώστε να συνεργαστούν ως μια οικογένεια στην υπηρεσία των παιδιών και των νέων.

Στόχος της Ημερίδας είναι να μελετήσουμε: Τι σημαίνει Παγκόσμιο Δίκτυο Μαριανών Σχολείων; Ποια η αναγκαιότητά του; Ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του; Τι ενώνει και τι κινητοποιεί τα Μαριανά Σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο αυτό; Ποιες οι προοπτικές και οι δυνατότητες του Δικτύου;

Αφόρμηση για τη συζήτηση και τον προβληματισμό θα αποτελέσουν οι παρουσιάσεις και οι προσωπικές μαρτυρίες των εξής ομιλητών:

  1. Αδ. Rafael Escolà Colomé (Μαριανός Αδελφός – Μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου της Επαρχίας LHermitage): Μαρτυρία από την προσωπική του εμπειρία σε Μαριανά σχολεία και κοινωνικά έργα της Καταλονίας, της Παραγουάης και της Ελλάδας.
  2. Christophe Schietse (Συντονιστής του Συμβουλίου για την Αποστολή της Μαριανής Ευρώπης): Βιντεοσκοπημένη παρουσίαση (με ελληνικούς υπότιτλους) της εμπειρίας του από τη δημιουργία του Δικτύου Champagnat Global, μέσα από την οπτική της Ευρώπης.
  3. Josep Buetas Ferrer (Μέλος της Γραμματείας των Λαϊκών της Επαρχίας LHermitage): Παρουσίαση της Οργάνωσης του Δικτύου Champagnat Global και της πνευματικής διάστασης της παγκόσμιας Μαριανής Οικογένειας.
  4. Δέσποινα Τσαούση (Εκπαιδευτικός του Δημοτικού «Χρυσόστομος Σμύρνης» και Μέλος της Επιτροπής Μαριανής Επιμόρφωσης των Λεοντείων Σχολών): Μαρτυρία από τη συμμετοχή της στη συνάντηση των εκπροσώπων του Παγκοσμίου Δικτύου Μαριανών Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2022.

Θα ακολουθήσει εργασία σε ομάδες, με σκοπό οι συμμετέχοντες να στοχαστούν, να εμβαθύνουν και να εκφράσουν απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις σχετικά με το έργο και την αποστολή τους. Ευχόμαστε η επιμόρφωση αυτή να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων και των προοπτικών του παγκοσμίου δικτύου των μαριανών σχολείων, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιοποιηθούν προς όφελος των παιδιών και των νέων που φοιτούν στα σχολεία μας.