Η Ε.Α.Λ.Λ. τίμησε την Παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας και τον εμπνευστή της συναπόφοιτο Ιωάννη Κορίνθιο, με μία εκδήλωση αφιερωμένη στη διαχρονική και συγχρονική διάσταση της Ελληνικής. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, συναντήθηκαν στην αίθουσα Frère Georges απόφοιτοι της Λεοντείου διαφορετικών γενεών και κοινωνικών θέσεων όπως συγγραφείς, ποιητές, ιστορικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρώντας αφενός μεν να περιγράψουν επιστημονικά τη σημερινή γλώσσα προβάλλοντας τη δυναμική και τις εξελικτικές της τάσεις, αφετέρου δε για να επεξεργαστούν σε βάθος την εμπειρία τους από το Σχολείο και τα γεγονότα που βίωσαν σαν να συμβαίνουν «εδώ και τώρα». Οι ομιλητές συνέδεσαν τους δρόμους της μνήμης με αφηγηματικό τρόπο, εφαρμόζοντας την έννοια του πλαισίου στήριξης, έτσι ώστε μέσα από μια ακολουθία αναμνήσεων να δώσουν στις νεότερες γενιές (μαθητές & μαθήτριες) την ευθύνη και τη δύναμη να δράσουν, να συνεργαστούν και να χτίσουν ο ένας πάνω στη σκέψη του άλλου. Έτσι, τα παιδιά μπορούν να κινηθούν στη ζώνη της επικείμενης ανάπτυξης. Μπορούν να γίνουν «ένα κεφάλι ψηλότεροι».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή της Λεοντείου Σχολής Αθηνών, καθηγητή Νάκη Χρήστο. Την κεντρική εισήγηση ανέλαβε ο καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας, λεξικογράφος, ερευνητής της ιστορικής διασποράς, συγγραφέας σχολικών/πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και εκδοτικός σύμβουλος, Ιωάννης Κορίνθιος, καθώς επίσης και ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Ξυδόπουλος. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες-ομιλητές ήταν οι εκλεκτοί Σταυρόπουλος Α., Σιταράς Θ., Γιαγιάννος Α., Ευσταθιάδης Ι., Πανούσης Ι., Μαμαλάκης Η., Μαυρίκιος Δ.,Τσούκαλης Λ., Κουγέας Β., Ζαχαρόπουλος Ν., Παπαστάμου Σ., Φωστιέρης Α., Αρεταίος Ε., Ζήρας Α., Αλβέρτης Γ., Καλαβάσης Φ., Σκάσσης Θ., Κωστής Κ., Πρίντεζης Ι., Τσάρτας Π., Τσεκούρας Θ., Καλεώδη Μ.
Τα λόγια, οι εμπειρίες και τα βιώματά τους επιτάχυναν τον βηματισμό των παιδιών-αυριανών πολιτών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή και πρόεδρο της Ε.Α.Λ.Λ., Μαμαλή Παναγιώτη, με την υποστήριξη της κυρίας Ασλάνογλου Νατάσας . Τον συντονισμό ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Κόντης Μιχάλης, Μανιάτης Νικόλαος και μαθητές της Β΄ Λυκείου που συνεργάστηκαν και έχτισαν ο ένας πάνω στη σκέψη του άλλου.