Στο πρώτο μας σεμινάριο, ανακαλύψαμε το τρίπτυχο της επιτυχίας ενός καλού οίνου (κλίμα-έδαφος-κλίμα), την ιστορική εξέλιξη του αμπελιού, τα μυστικά της παραγωγικής διαδικασίας του οίνου, τους τύπους και το στυλ του.
Οι ερωτήσεις πολλές και ο ενθουσιασμός μας μεγάλος. Η εισήγηση ολοκληρώθηκε με χρήσιμες πληροφορίες που μας ανέφερε για τη ρετσίνα που αποτελεί το κατεξοχήν διαδεδομένο ελληνικού τύπου κρασί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για να ανακαλύψουμε και άλλα ακόμη κρυφά μυστικά και να μυηθούμε σ’ αυτά.
Οινικά σεμινάρια
Monday, 30 January 2023
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, η Ομάδα «Léo…vin» είχε τη χαρά να υποδεχθεί στους φιλόξενους χώρους του Σχολείου μας, τον Χημικό-Οινολόγο του Πανεπιστημίου Bordeaux και γευσιγνώστη, Δημήτριο Χατζηνικολάου.