Χαρούμενη Μέρα 2024 "Το σχολείο που ονειρεύομαι"

Saturday, 2 March 2024 - 10:30
Χαρούμενη Μέρα 2024 "Το σχολείο που ονειρεύομαι"

Η Λεόντειος Σχολή Αθηνών ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές στην Α' Δημοτικού!

Σας περιμένουμε στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας στα 17 εργαστήριά μας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας φροντίζουμε για την ομαλή μετάβαση των νέων μαθητών στην Α' Δημοτικού.

Για την έγκαιρη κράτηση θέσης συμπληρώστε τη διαδικτυακή φόρμα https://split.to/xaroumeni_mera ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 210-2522402 (γραμματεία Δημοτικού).

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ 2024

Η φυσική αλλιώς…: Ελάτε να γνωρίσουμε τους μικρούς κατασκευαστές! Θα σας δώσουν πολλές ιδέες για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε χρήσιμα αντικείμενα  από παλιά που δε σας εξυπηρετούν άλλο!

Μουσικό ταξίδι στις θάλασσες του ονείρου: Ταξιδεύω με τρόπο μουσικό στις θάλασσες του ονείρου εξερευνώντας τις βασικές ιδιότητες του ήχου!

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού: Οι μαθητές του Δ2 μας ταξιδεύουν στο «Πιτσιτούμπο» για να λύσουμε μαζί τους το μυστήριο που κρύβεται εκεί…

Οι φίλοι μας τα ζώα: Μαθαίνω να αγαπώ, να νοιάζομαι, να σέβομαι και να φροντίζω τους τετράποδους φίλους μας, γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους.

Παίζω, ανακαλύπτω, δημιουργώ: Παίζοντας με όλες τις αισθήσεις μου, ανακαλύπτω και εξερευνώ τον κόσμο που ονειρεύομαι…!

Οι περιπέτειες του Ανακυκλωτή: Το εργαστήρι στοχεύει να αντιληφθούν τα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν δεξιότητες διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν ψυχαγωγική απόλαυση!

 Παιχνιδο- Γωνίες: Με παιγνιώδη τρόπο προσεγγίζουμε βασικές μαθηματικές έννοιες , κατασκευάζοντας, μιλώντας για τα σχήματα και παίζοντας με πλαστελίνη.

 St Patricks Day: Τι γιορτάζουμε τον Μάρτιο στην Ιρλανδία; Πώς λέγονται τα μικρά κοκκινομάλλικα ξωτικά που ζουν στα δάση της χώρας; Γιατί είναι τυχερό το τετράφυλλο τριφύλλι; Αν θες να μάθεις, έλα στο εργαστήρι των Αγγλικών να ταξιδέψουμε παρέα!

Σκάκι και φαντασία: Γνωρίζω το σκάκι και τον μαγικό του κόσμο μπροστά σε μία γιγάντια σκακιέρα με ανάλογα πιόνια τοποθετημένα στο πάτωμα της τάξης.

Stem2 – We do2: Στο εργαστήριο οι μαθητές γίνονται μικροί μηχανικοί. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και βρίσκουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα κατασκευάζοντας , προγραμματίζοντας και φυσικά παίζοντας!

Δημιουργώ το σχολείο που ονειρεύομαι: Χρώματα, κορδέλες, ξυλάκια, χαρτόνια… Με αυτά και τόσα ακόμα υλικά θα δημιουργήσουμε το σχολείο των ονείρων μας φτιάχνοντας κολάζ με πολλά χρώματα και φαντασία!

Μουσικό παραμύθι: Ο παραμυθάς του σχολείου μάς αφηγείται με τρόπο μουσικό τα τρία γουρουνάκια!

Sporty adventure: Ένα εργαστήριου κίνησης και άθλησης μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές.

Όλα ξεκινούν από μία τελεία: Γνωρίζουμε τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού μας μέσα από ένα διαδραστικό παραμύθι.

Παράθυρο στην Κίνα: Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Κίνας μέσα από διάφορα παιχνίδια με έπαθλα απευθείας από την Κίνα!

Petit - déjeuner français: Στο σχολείο μας δε μαθαίνουμε απλώς γαλλικά! Μαθαίνουμε και τον γαλλικό πολιτισμό! Ελάτε να σας κεράσουμε γαλλικό πρωινό και να γνωριστούμε!